Схема харчування для напівмарафону 21 км


Як харчуватися на півмарафоні на відстані 21 км

Для того, щоб пробігти півмарафон, необхідно не тільки правильно тренуватися, але і правильно харчуватися під час бігу. В період підготовки часто упускається важливий момент – план харчування на півмарафон. Відсутність грамотно складеного плану може зашкодити спортивному результату. Низький рівень енергії та зневоднення можуть виникнути під час марафону.

Біг у півмарафоні – стрес для організму. Він втрачає багато енергії, рідини, у тому числі важливі вітаміни та мікроелементи. Якщо вчасно поповнювати ці запаси, у вас буде більше шансів досягти успіху в півмарафоні!

Наш набір для півмарафону від SiS – це продумане спортивне харчування для спортсменів, які збираються пробігти результативно дистанцію 21 км. У ньому є всі необхідні продукти, що виконують важливі функції: гідратацію, енергію та відновлення.

Харчування для бігу на дистанцію 21 км

  1. У день X потрібно добре поснідати, та за 30-40 хв з'їсти вуглеводний батончик SiS Energy Bar , щоб отримати енергію.
  2. Після старту рекомендовано почати приймати ізотонічні гелі GO Isotonic. Перший гель потрібно використати на 5-6 км дистанції, другий - на 12-13 км.
  3. Перед фінішем, на 16-17 км півмарафону, рекомендовано використати кофеїновий гель.SiS GO Energy + Caffeine Gel . Помірна доза кофеїну стимулює нервову систему організму, роблячи спортсмена більш уважним, підвищуючи концентрацію та зменшуючи відчуття напруги.
  4. На всій дистанції важливо підтримувати оптимальний рівень гідратації. Потреби в рідині варіюватимуться залежно від того, наскільки тепла погода в день гонки та наскільки сильно спортсмен потіє. Важливо регулярно пити воду чи ізотонік SiS GO Hydro
  5. З того моменту, як спортсмен перетинає фінішну межу, тіло потребує харчування, щоб запустити процес відновлення. У цей момент м'язи готові отримувати поживні речовини, тому споживання суміші вуглеводів та протеїнів може справді допомогти запустити процес відновлення. Тому рекомендовано з'їсти батончик SiS Protein bar чи випити SiS Rego Rapid Recovery протягом 30 хв після фінішу.

Щоб отримати більше інформації про правильне харчування під час різних тренувань, змагань, а також продукції SiS Ukraine, радимо читати наш БЛОГ про спортивне харчування.

| Контакти
068 5926896