Схема харчування для марафону 42 км


План харчування на марафон 42 км.

Харчування — один із найважливіших аспектів під час марафону. Адже воно може суттєво вплинути на результат. Тому, план харчування на марафон — важлива стратегічна деталь, яку потрібно продумати заздалегідь. Під час марафону організм відчуває великий стрес і потребує поживні речовини. Витрачається багато енергії тому дуже важливо використовувати адаптовані продукти спортивного харчування.

Блог про спортивне харчування SiS Ukraine розповість, як правильно харчуватися під час марафону, щоб досягти найкращих результатів та підтримати організм у тонусі.

То як же харчуватися на дистанції 42,195 км?

Головне правило марафону — вчасно поповнювати запаси “палива”. Важливо, щоб були продукти, які можна взяти з собою і які б не займали багато місця. Рекомендуємо звернути увагу на TO GO набір SiS для марафону У наборі є необхідне харчування для бігу на дистанції 42 км, а також для якісної підготовки та відновлення.

Спортивне харчування для марафону:

  1. Під час бігу приймайте 60-90 г вуглеводів за годину. Використовуйте енергетичні гелі марафону SiS Go Isotonic Energy Gel. Найкраще приймати по 1 гелю на годину. І не чекайте, поки втомитесь, прийміть свій перший гель після перших 20 хвилин бігу. Спробуйте поєднувати гелі з іншими джерелами енергії, такими як SiS GO Electrolyte
  2. Під час марафону важливо уникати надмірного зневоднення. Окрім підтримки гідратації, необхідно підтримувати рівень натрію в крові. Організм втрачає натрій через потовиділення, і якщо не заповнювати втрату рідини, це може призвести до гіпонатріємії (низький рівень натрію в крові). Обов'язково додайте у воду електроліти, такі як Science In Sport GO Hydro Або протягом всієї дистанції можна приймати ізотонік Electrolyte Go Powder
  3. Кофеїн діє стимулятор, зменшуючи відчуття втоми. Тому варто прийняти гель SiS GO Energy + Caffeine Gel за 5-7 км до фінішу, щоб відчути заряд бадьорості і не знижувати темп.
  4. Після фінішу важливо правильно відновити сили, поповнити запас важливих вітамінів та мікроелементів. В ідеалі приймайте коктейль REGO Rapid Recovery протягом 30 хвилин після завершення марафону, коли здатність м'язів засвоювати поживні речовини підвищується порівняно зі станом спокою.

Головне — тестуйте харчування ще на тренуваннях, щоб не сталося неприємних несподіванок. Отримуйте задоволення від марафону та досягайте найкращих результатів!

| Контакти
068 5926896