SiS Beta Fuel


Розкрийте свій спортивний потенціал сповна завдяки SiS бета-паливу. Компанія Science in Sport представила нову лінійку продуктів Beta Fuel з оновленою, унікальною формулою. Це справжній гейм-ченджер в індустрії спортивного харчування!

Як все починалося

Зима, 2018 рік, до Giro d'Italia залишається менше півроку. Британська команда Team Sky разом із компанією SiS активно займається стратегією харчування, яка б дозволила гонщикам підтримувати продуктивність протягом усіх 18 етапів.

Завдання було вкрай непростим — значна кількість вуглеводів, зручна форма споживання (так, жувати бутерброд під час гонки не завжди зручно) та відсутність проблем зі шлунково-кишковим трактом. Рішення — рідке спортивне харчування.

Так і з'явився вуглеводний напій Beta Fuel SiS, вже у лютому гонщики Team Sky тестували його під час тренувальних зборів. Спортсменам потрібно було звикнути до такого концентрованого джерела вуглеводів. Судіть самі — в 100 мл бета-палива 18 г вуглеводів, тоді як більшість спортивних напоїв містять у собі 4-8 г.

Після успішної адаптації та численних тестів, це було основним харчуванням гонщиків Sky під час “Джиро”, і саме Beta Fuel використовувався під час легендарного сольного відриву Кріса Фрума на 19-му етапі.

Як це працює

Численні дослідження показали, що підживлення протягом навантаження покращує витривалість та результативність. Для перегонів тривалістю понад дві з половиною години загальна рекомендація — 80-120 г вуглеводів на годину. Для всмоктування такого великого об'єму в продукті має міститися кілька джерел вуглеводів. Поєднання мальтодекстрину та фруктози найбільш оптимальне для максимального засвоєння енергії, оскільки задіює одночасно кілька механізмів постачання поживних речовин.

З моменту початкової розробки бета-паливо було оптимізовано. Влітку 2021 року компанія SiS представили нову, покращену версію, яка є цілою лінійкою продуктів.

Лінійка продуктів Beta Fuel

Основна відмінність — це співвідношення мальтодекстрину та фруктози, яке раніше становило 2:1, а тепер 1:0,8. Науково доведено, що оновлена версія має цілу низку переваг:

  • збільшення швидкості окислення екзогенних вуглеводів на 17%;
  • збільшення показника середньої потужності на 3% за 10 спринтерських прискорень;
  • збільшення відсотка окислюваних вуглеводів з показника 62% (суміш 2:1) до 74% (суміш 1:0,8);
  • зменшення побічних ефектів зі сторони ШКТ (нудота, відчуття переповненого шлунка).

Вся продукція нової лінійки має природний смак без яскраво вираженої нудкості, яка, як правило, властива спортивним напоям та гелям, і може комбінуватися один з одним.

Science in Sport Beta Fuel 80

Одна порція вуглеводного коктейлю SiS BETA FUEL 80 містить 80 г вуглеводів, які необхідні на тренуваннях та перегонах високої тривалості. Крім цього, у складі є повний спектр електролітів для підтримки рівня гідратації. Ізотонічна формула дозволяє засвоювати макронутрієнти без будь-якого дискомфорту у шлунково-кишковому тракті.

SiS Beta Fuel Gel

Енергетичний гель Beta Fuel має у складі 40 г вуглеводів. Завдяки оптимальному співвідношенню мальтодекстрину та фруктози 1:0.8 ці гелі мають високу швидкість всмоктування.

SiS Beta Fuel + Nootropics gel

Вуглеводний гель Beta Fuel з ноотропами — це повноцінне джерело енергії як для фізичної, так і мозкової активності. Спортивні ноотропи активізують когнітивні функції та збільшують стійкість мозку до надмірного навантаження, що дуже важливо під час виснажливих змагань. Також цей гель містить амінокислоти (таурин та теанін) та кофеїн для фокусування уваги та концентрації.

SiS Beta Fuel Energy Chew

Жувальний батончик SiS Beta Fuel Energy Chew може стати чудовою альтернативою твердій їжі на змаганнях та інтенсивних тренуваннях. При бажанні один батончик можна розділити на кілька прийомів. Наприклад, споживати невеликими шматочками кожні 15 хвилин.

Схема прийому продукциії Beta Fuel

Нове бета-паливо — це рішення для підвищення продуктивності будь-якого спортсмена циклічних дисциплін, який тренується чи змагається понад дві години. Пропонуємо вам кілька прикладів схем харчування для перегонів різної тривалості.

Дві години

  1. 30 хвилин: Energy Chew.
  2. 1год. 30 хвилин: Nootropics gel.
  3. Протягом усієї гонки пити невеликими ковтками Beta Fuel 80 кожні 15 хвилин. Усього 2 порції.

Загальна кількість споживаних вуглеводів: 240 г.


Три години

  1. 30 хвилин: Energy Chew.
  2. 1год. 15 хвилин: Beta Fuel Gel.
  3. 1год. 45 хвилин: Energy Chew.
  4. 2год. 30 хвилин: Nootropics gel.
  5. Протягом усієї гонки пити невеликими ковтками Beta Fuel 80 кожні 15 хвилин. Усього 3 порції.

Загальна кількість споживаних вуглеводів: 332 г.

Чотири години

  1. 30 хвилин: Energy Chew.
  2. 1год. 30 хвилин: Beta Fuel Gel.
  3. 2год. 30 хвилин: Energy Chew.
  4. 3год. 30 хвилин: Nootropics gel.
  5. Протягом усієї гонки пити невеликими ковтками Beta Fuel 80 кожні 15 хвилин. Усього 3 порції.

Загальна кількість споживаних вуглеводів: 412 г.


Застосування Beta Fuel у різних видах спорту

Біг

Біг більш ніж півтори години позначається на запасах вуглеводів, незалежно від того, наскільки ефективно ви “завантажувалися” до гонки, тому дійсно важливо підживлювати себе впродовж усієї дистанції.

Однак тут виникає проблема — бігуни схильні до шлунково-кишкових розладів під час тренувань і забігів більшою мірою, ніж представники інших видів спорту. Спортивне харчування на забігах має максимально дбайливо впливати на шлунок. Дослідження доводять, що співвідношення 1:0,8 значно знижує симптоми переповненості шлунка, тому серію Beta Fuel можна вважати оптимальним варіантом для бігунів на будь-які дистанції.

Попри аеробний характер навантаження, під час забігів завжди бувають ривки, підйоми, прискорення, фінішний спринт — моменти, коли від бігуна потрібні максимальні зусилля. Хорошим рішенням буде використання SiS Beta Fuel + Nootropics gel. Ноотропи в спорті можуть відіграти дуже важливу роль, особливо в той момент, коли ви “на межі”, наприклад, на останній чверті дистанції.


Велоспорт

Незалежно від дистанції майбутніх перегонів, велотренування, мабуть, будуть найтривалішими. Під час заїзду запаси вуглеводів та електролітів досить швидко виснажуються, і дуже важливо вчасно їх поповнювати. До того ж, у цьому виді спорту найбільше можливостей та часу для пиття — ви завжди маєте при собі флягу. Використання Beta Fuel 80 для велосипедистів може вирішити багато проблем із харчуванням. Прекрасне джерело вуглеводів та електролітів з блискавичною швидкістю засвоєння, до того ж рідка форма це дуже зручно.

Дослідження показують, що енергетичні батончики та гелі добре засвоюються на велосипеді. Ви можете сміливо поєднувати спортивні напої цієї серії, як і гелі та жувальні батончики, щоб отримати додаткове джерело вуглеводів. І не переживати, як відреагує ваш шлунок.

Тріатлон

Четверта дисципліна в тріатлоні – це харчування. Якщо ви дотримуєтеся грамотної дієти, ви можете використати оптимальну кількість вуглеводів приблизно на 90 хвилин інтенсивного навантаження. Це означає, що не важливо яку дистанцію вам необхідно подолати: олімпійку, Ironman 70.3 або повний, для хорошого результату вам знадобиться підживлення.

Під час плавання, як правило, тріатлети не харчуються, проте енергетичний гель за 20 хвилин до початку запливу може дати приплив енергії. Велоетап дає можливість отримати достатньо палива і підготувати організм до бігу. Це найтриваліший етап, дуже важливо починати харчуватися вчасно. Починайте пити вуглеводну суміш Beta Fuel 80 невеликими порціями не пізніше ніж через півгодини після початку. Підключайте гелі та жувальні батончики для максимальної ефективності. На заключних етапах гонки (остання третина бігового етапу) гель із ноотропами може бути важливим елементом у вашій стратегії харчування. Ноотропи створюють психологічний підйом, якого ви будете гостро потребувати на фініші.


Незалежно від того, яку стратегію харчування на гонці ви оберете, не забувайте – будь-які продукти потрібно тестувати на тренуваннях. До дня старту ви повинні розуміти, які методики поповнення запасів рідини та палива працюють для вас.


Автор: Валентина Петрушенко

13.10.2021


Для створення статті використані матеріали: раз, два, три, чотири, п'ять, шість.

| Контакти
068 5926896