Енергетичні гелі: який і коли застосовувати?


Серед такого різноманіття спортивних гелів (а у SiS, між іншим, їх можна нарахувати більше десяти різних видів) буває важко визначитися, який саме потрібно використовувати і в який момент.

Щоб допомогти вам розібратися who is who, ми зібрали коротку інформацію про кожен тип в єдиний огляд.

SiS GO ISOTONIC ENERGY GEL

Наш ізотонічний гель містить у собі 22 г легкозасвоюваних вуглеводів у вигляді мальтодекстрину. Ізотонічна формула значно прискорює процес засвоєння, при цьому мінімізує ризик виникнення дискомфортних відчуттів у ШКТ. А ще їх не потрібно запивати водою! Найкращі гелі для будь-якого виду спорту, чи не так? :)

Спосіб застосування:

  1. Використовуйте його, як основний гель при тривалих або високоінтенсивних тренуваннях.
  2. Ви можете комбінувати його з іншими продуктами (батончики, печиво, спортивні напої) лінійки SiS GO, щоб задовольнити потребу в 60 г вуглеводів на годину. Другий варіант – це споживати SiS Isotonic Gel кожні 20 хвилин.
  3. Якщо тренування триває не більше 90 хвилин або на вас чекають інтенсивні, короткі інтервали, прийміть гель за 15 хвилин до початку заняття.

SiS GO ENERGY + CAFFEINE GEL

Кофеїновий гель Energy + Caffeine також має ізотонічну формулу в основі і містить 22 г вуглеводів, але тепер з додаванням 75 мг кофеїну. Кофеїн – один із найбільш вивчених стимуляторів у спортивному харчуванні. Він підвищує уважність і концентрацію, сприяє різкому припливу витривалості, що може вплинути на ваші результати на коротких дистанціях. Або ж на фінішних кілометрах, коли сили закінчуються.

Спосіб застосування

Тренування (гонки) на витривалість понад 90 хвилин:

  1. Приймайте гель з кофеїном за годину до фінішу, щоб підвищити концентрацію уваги.
  2. З'їдайте його за 15-30 хвилин до початку складної ділянки, наприклад, перед крутим підйомом.

Високоінтенсивні тренування (гонки) тривалістю до 90 хвилин:

  1. Приймайте кофеїновий гель за 15-30 хвилин до початку тренування.
  2. Якщо ви займаєтеся ігровими видами спорту, застосовуйте його у перервах під час матчу.

FAQ: Якщо цей гель має стільки переваг, чому не використовувати тільки його?

Толерантність до кофеїну – дуже індивідуальна річ. Надлишок цієї речовини в організмі може негативно вплинути на працездатність і зумовити низку побічних реакцій. Наша рекомендація – не більше 300 мг кофеїну під час гонки, але найкраще визначити оптимальну дозу для себе під час тренувань.

Найкраще комбінувати продукти: використовувати ізотонічні гелі SiS GO Energy як основне джерело енергії, а кофеїнові у вигляді доповнення. У моменти, коли потрібна максимальна концентрація уваги.

SiS CAFFEINE DOUBLE ESPRESSO

Улюблений багатьма GO Energy + Caffeine Gel Double Espresso містить подвійну дозу кофеїну, 150 мг, що еквівалентно двом чашкам еспресо.

Спосіб застосування

Тренування (гонки) на витривалість понад 90 хвилин:

  1. Приймайте один гель із кофеїном за годину до кінця заняття.

Високоінтенсивні навантаження (гонки) тривалістю до 90 хвилин:

  1. Використовуйте його за 15-30 хвилин до тренування чи змагання.
  2. В ігрових видах спорту цей продукт буде корисним між таймами.

FAQ: В яких випадках мені варто застосовувати більше 75 мг кофеїну?

Кофеїновий гель SiS Double Espresso був розроблений для тих, хто бажає повністю “розкрити потенціал” кофеїну як спортивної добавки. На відміну від Energy + Caffeine, 150 мг використовується в ті моменти, коли нервовій системі потрібен дійсно потужний заряд.

SIS GO ENERGY + ELECTROLYTE GEL

SiS Energy Gel з електролітами містить 22 г вуглеводів у вигляді мальтодекстрину, а також основні електроліти. Під час тренувань, разом з потом спортсмен втрачає не лише рідину, а й найважливіші мінерали, які, звісно, потрібно поповнювати. Особливо це актуально для занять у спеку.

Спосіб застосування

  1. Приймайте 1-2 Electrolyte Gel під час тренувань, на яких ви пітнієте.
  2. Не забувайте про те, що ви повинні отримувати 60 г вуглеводів на годину. Комбінуйте гель з електролітами з іншими продуктами Science in Sport, наприклад, SiS GO Isotonic Energy Gel.

FAQ: Якщо Electrolyte Gel добре підтримує баланс рідини в організмі і забезпечує мене енергією, то чому не використовувати тільки його та спортивні напої?

Вищезгаданий підхід може призвести до надлишку електролітів в організмі. Так, вони справді відіграють ключову роль у режимі гідратації під час занять спортом, але надто високий рівень вмісту солей без адекватного споживання води негативно позначається на роботі м'язів. Вкрай важливо збалансувати споживання вуглеводів, електролітів та чистої рідини. Коли йдеться про продуктивність спортсмена, все це має значення.

SiS BETA FUEL GEL

Енергетичний гель Beta Fuel оптимізований з унікальним співвідношенням мальтодекстрину до фруктози 1:0,8, що збільшує відсоток окислюваних вуглеводів, з показника 62% (попередня версія 2:1) до 74% (суміш 1:0,8).

Він застосовується у всіх видах спорту на витривалість для збільшення загальної потужності та підвищення ефективності.

Спосіб застосування

  1. Використовуйте Beta Fuel протягом змагань, які тривають понад дві години.
  2. Споживайте 2-3 гелі на годину під час навантаження, щоб досягти цільової норми споживання, 80-120 г вуглеводів.
  3. Бета-гелі можна комбінувати з іншими продуктами з лінійки Beta Fuel, наприклад, з вуглеводним коктейлем або батончиками.

FAQ: Яким чином цей продукт забезпечить мене великою кількістю енергії?

SiS Gel Beta Fuel містить у складі 40 г вуглеводів. Унікальне поєднання мальтодекстрину та глюкози у пропорціях 1:0,8 є оптимальним рішенням для швидкого засвоєння енергії без дискомфортних відчуттів у шлунку.

SiS BETA FUEL + NOOTROPICS GEL

Так само, як і Beta Fuel Gel, гель з ноотропами містить 40 г вуглеводів, тільки тепер з додаванням ноотропних речовин. Ноотропи сприяють покращенню когнітивної здатності, даючи вам психологічний підйом, коли це дійсно необхідно.

Beta Fuel + Nootropics Gel містить 1 грам L-таурину, 250 мг Cognizin для покращення здатності обробляти інформацію та 200 мг кофеїну з 200 мг L-теаніну – амінокислоти, яка посилює відчуття уважності та мінімізує відчуття тривоги, яке може викликати кофеїн.

Спосіб застосування

  1. Використовуйте його під час змагань, які тривають понад дві години.
  2. Продукт з ноотропами буде найдоречнішим протягом останньої години гонки: один Beta Fuel Gel + один гель з ноотропами.
  3. Поєднуючи різні продукти лінійки бета-палива, ви можете отримати 80-120 г вуглеводів на годину.

FAQ: Що таке ноотропи?

Ноотропи – це добавки, які здатні покращити та підтримувати пікову когнітивну здатність: увагу, концентрацію, мотивацію, пам'ять тощо. Science in Sport додали до нашого інноваційного Beta Fuel гель ноотропи, щоб спортсмени могли забезпечити енергією не тільки свої м'язи, але й нервову систему. Тому що це дійсно важливо бути гранично сконцентрованим під час гонки.

Сподіваємося, нам вдалося допомогти вам розібратися в тому, який енергетичний гель вибрати для ваших цілей! Пам'ятайте, що все індивідуально. Не бійтеся експериментувати, поєднувати різні продукти і пробувати нове. Тільки на тренуваннях, а не змаганнях ;) звісно ж.


Автор: Валентина Петрушенко

15.12.2021


Посилання на джерело.

| Контакти
068 5926896