Спортивне харчування у горах


Скільки можна пити той чай?

Спортивне харчування, звучить як щось таке, що беруть на марафон або на велогонку. Але у горах навантаження є більшими, та й на кону не лише перевершення особистого рекорду чи місце на подіумі, але часто ваш комфорт та безпека.

Краще ніж чай

Зневоднення — основний ворог у горах! Гірська вода, особливо отримана зі снігу, є дистилятом та не містить солей, які нам потрібні для роботи м'язів та власне утримання тієї самої рідини у клітинах.

Саме тому у горах замість чаю краще пити ізотонік. Він містить необхідні солі, та енергію, але у вигляді більш складних вуглеводів, ніж цукор із чаю.

Лайфхак:

Робіть на сходження у термос замість звичного чаю теплий ізотонік

Краще ніж снікерс

Нестача енергії та брак концентрації подвоює ваші ризики. Як часто ми чули фразу "Спуск складніший та небезпечніший, ніж підйом"? Це дійсно так, але не через його фактичну складність.

Річ у тім, що спуск, це переважно друга частина вашого сходження — сили вичерпані, все що могло піти не так, вже пішло. Енергія на нулі, а втома накочується, роблячи вас необачними у прийнятті рішень.

Гелі із кофеїном допоможуть не лише отримати енергію, але і підтримати ваш фокус на спуску чи під час сходження. Гель із ноотропами також допомагає покращити когнітивні (розумові) здібності, які сильно пригнічені висотою та фізичною активністю.

Лайфхак:

Покладіть гелі у внутрішню кишеню вашої вітрівки на сходження, адже це не лише їжа, а ще й ковток теплої води.

Краще, ніж дивитись всю ніч у стелю намету

Комплекс PHD Reset справжня знахідка для альпініста, адже вони допоможуть краще спати у горах, навіть на висоті, де від якості сну часто залежить ваш наступний день.

Краще, ніж хворіти

Всі, хто ходив у гори, знає, як сильно знижується імунітет від постійних навантажень та умов високогір'я. SiS Immune розроблено саме для покращення імунітету під час навантажень. Він містить залізо, вітамін С та базові електроліти — зручний формат шипучих таблеток, і всього 50 г ваги.

Лайфхак:

Шипучі таблетки Hydro та Immune можна додавати прямо у флягу зі снігом. Таблетка прискорить швидкість розтавання.

Підсумовуючи, спортивне харчування у горах — це не заміна вашої улюбленої розкладки. Це її доповнення та полегшення. Це більш зручний формат їжі саме для активної частини вашого походу.

| Контакти
068 5926896