Харчування для плавців


Спортивне харчування використовують далеко не всі плавці. Багато хто вважає, що це не потрібно, або що це не допоможе, або що не виконують супер складної роботи й т.д.

Але насправді це не зовсім так. Звичайно не обов’язково використовувати спортивне харчування на кожному тренуванні, бо звичайно багато чого залежить від самого тренування та ваших цілей загалом.

Нумо розбиратись в деталях на прикладі нашої команди.

Хто в першу чергу використовує продукції SIS в плаванні:
  1. Це ультра плавці, котрі готуються до довгих дистанцій (хоча іноді вже і від 5 км).
  2. Тріатлети, тому що, вони трохи більше знають про гелі та перебувають на дистанції зазвичай довше.
  3. Ті хто піклується про своє самопочуття та відновлення.
Яку ж продукцію переважно використовують наші плавці:
  1. Гелі звичайно номер 1, їх різноманітність, як по смаках, так і по дії дуже велика.
  2. Ізотоніки
  3. Beta Fuel
  4. Мармеладки

Тож що, коли й для чого краще використовувати?

Гелі можна використовувати й перед звичайним тренуванням, якщо ви вчасно не поїли нормальної їжі або на довгих тренуваннях більше 1.5 години. Звичайно їх використовують і під час змагань, особливо на дистанції від 5 км.

SiS Ukraine. Енергетичні гелі для плавців

SiS Isotonic Gel приймають зазвичай під час будь-яких тренувань у басейні, а також на ультра дистанціях більше 10-15 км. Його використовують для гарної гідратації та відновленню глікогена (простими словами - рівня енергії).

SiS Ukraine.Спортивне харчування для плавців

Beta Fuel гарно заходить на ультра запливах, щоб урізноманітнити харчування, одночасно і пити і їсти (отримувати потрібну, велику кількість вуглеводів).Під час звичайних тренувань зазвичай використовувати таку кількість вуглеводів недоцільно. Для швидко ефекту, краще використовувати класичні SiS Isotonic Gel або мармеладки.

SiS Ukraine. Як харчуватися під час плаваннян

Мармеладки - це улюблена їжа для багатьох черепах. Вони дуже смачні, гарно та швидко засвоюються і дають велику кількість енергії (вуглеводів). Використовувати можно майже при будь-якій роботі, або навіть без - вони ж смачні.

SiS Ukraine. Поради від професійних плавців

От і всі, ну майже всі секрети харчування наших плавців! Головне, що ви маєте знати — спробувати різні продукти з асортименту SiS Ukraine й знайти ті, що ідеально підходять саме вам та обов'язково тестувати все харчування на тренуваннях!

Автор статті: Сергій Пасічник, тренер спортивної команди Pasya Team

26.12.2023

| Контакти
068 5926896