Переваги REGO CHERRY JUICE: чи справді добавки з терпкої вишні допомагають відновленню?


Перехідні періоди тренувань, відновлення та змагань відіграють важливу роль в макроциклах елітних спортсменів та людей, які займаються спортом. Взаємодія цих трьох фаз і бажані результати у підсумку впливають на вибір спортивного харчування.

SiS Ukraine.Переваги REGO CHERRY JUICE

Бувають сценарії, коли атлетам доводиться виконувати кілька тренувань чи брати участь у змаганнях впродовж кількох днів поспіль. В цей час протоколи відпочинку також потрібно скоригувати — основною метою в цей період є оптимальне відновлення продуктивності.

М’язова функція

Механічне навантаження під час фізичних вправ часто призводить до порушення функції м’язів і відтермінованого болю в перетренованих ділянках. Хоча дехто може сприймати біль у м’язах, як очікуваний результат, що вказує на хороше заняття, однак на подальші тренування він, ймовірно, також матиме вплив.

Таке короткочасне зниження ефективності може призвести до поганих результатів змагань. Результати досліджень свідчать про покращення відновлення м’язової функції та зменшення болю в м’язах за допомогою добавок з терпкої вишні.

SiS Ukraine. Терпка вишня. Користь для спорту

Так, додавання терпкої вишні (як у REGO Cherry Juice) двічі на день перед початком тренування та впродовж наступних днів дозволило послабити м’язовий біль після естафети з бігу, де учасники в середньому пробігали 26 км протягом 24 години.

Подібні протоколи приймання добавок демонструють значно швидше відновлення м’язової сили після марафону та меншу втрату сили і больові відчуття після силових навантажень з додатковою вагою відповідно. Ці висновки вказують, що добавки з терпкою вишнею відіграють певну роль у відновленні функції м’язів.

SiS Ukraine.ПЕкстракт вишні Відновлення після тренування

Запалення

Як джерело флавоноїдів, рослинних сполук, які мають протизапальну дію, терпку вишню часто використовують для досліджень, пов’язаних із запаленнями внаслідок фізичних навантажень.

Існують припущення, що як частина циклу тренувань і відновлення, запалення у м’язах є необхідним і сприяє адаптації, а здатність впливати на цей процес є питанням будь-якого протоколу відновлювального харчування. У моменти, коли потрібне прискорене відновлення, терпка вишня може бути корисним доповненням для зменшення запалення.

Дослідження показують, що харчові добавки з терпкою вишнею послаблюють запальні змінні такі, як інтерлейкін-6 (IL-6) і с-реактивний білок (СРБ) після марафону та їзди на велосипеді.

Підвищений рівень прозапального цитокіну, яким є IL-6, вказує на наявність запальних процесів в організмі. Своєю чергою, СРБ виділяється печінкою у відповідь на запалення. Сукупне зниження обох цих маркерів вказує, що додавання терпкої вишні відіграє певну роль у зменшенні запалення, пов’язаного із фізичними вправами.

SiS Ukraine. Що пити перед сном - найкращі напої для гарного сну

Окислювальний стрес

Термін оксидативний чи окислювальний стрес часто використовують щодо виконання фізичних вправ, що вказує на дисбаланс між активними формами кисню (АФК) та антиоксидантами. Для розуміння — надлишок АФК потенційно може спричинити пошкодження клітин. Терпка вишня є джерелом флавоноїдів та антоціанів, які мають антиоксидантні властивості.

Як наслідок, вживання добавок з вмістом екстракту цього плоду, ймовірно, матиме позитивний ефект, пов’язаний із покращенням відновлення через зменшення окислювального стресу, який руйнує клітини.

Сон

Сон є одним із найважливіших факторів у процесі відновлення, і ним часто нехтують ті, хто тренується і бере участь в змаганнях на витривалість. Крім того, люди можуть зіткнутися з порушенням сну на фоні хвилювання перед важливим стартом чи після вечірніх змагань. Дослідження показують, що терпка вишня є природним джерелом мелатоніну — гормону, який регулює сон і бадьорість, а добавки, що її містять, пов’язують із покращенням якості та кількості сну.

Що варто знати про REGO Cherry Juice від SiS:

  1. Відновлювач REGO Cherry Juice складається зі 100% вишні сорту Монморансі;
  2. Добавки з терпкою вишнею можуть підтримувати функцію м’язів, зменшувати запалення та окислювальний стрес і сприяти нормальному режиму сну;
  3. Використовуйте REGO Cherry Juice двічі на день протягом 4-5 днів до змагань або впродовж 2-3 днів після, щоб сприяти відновленню, дотримуючись протоколу 1 вранці та 1 ввечері.

До слова, торік REGO Cherry Juice виборов престижну нагороду Women’s Running Product Awards 2023 у номінації Best Post-race Nutrition.

Джерело: https://www.scienceinsport.com/sports-nutrition/the-benefits-of-tart-cherry/ Адаптація українською: Наталя Сколоздра

| Контакти
068 5926896